Koeweit
Koeweit staat bekend om de oliewinning en de woestijnvlaktes. In Koeweit is het zeer droog en warm. De temperaturen lopen er wel eens op tot 50 graden. Daardoor heeft het land een schaarse flora en fauna. Er leven vrijwel geen dieren in de woestijngebieden. Koeweit heeft verder een aantal mooie kustlijnen en haventjes. De hoofdstad is een levendige stad waar veel wolkenkrabbers staan.
Beste reistijd
Februari, maart, november en december zijn de beste maanden om naar Koeweit te reizen. Hiermee vermijdt u de lange snikhete zomerperiode en de koude wintermaand januari.
In Koeweit wonen er ongeveer bijna 2.742.711 inwoners. De bevolkingsdichtheid bedraagt ca. 140 inwoners per vierkante kilometer.
Godsdienst
In Koeweit hangt 85 % van de bevolking de Islam aan. Verder zijn er 15 % Christen, Hindu en Parsi aanhangers.
De hoofdstad van Koeweit is Koeweit.
Arabisch is de officiële taal in Koeweit. Daarnaast wordt er Engels, Farsi en Urdu gesproken.
In Koeweit wordt betaald met de Koeweitse dinar (KWD).
Het wordt afgeraden om water uit de kraan te drinken.
Indien u niet in de mogelijkheid bent om water in flessen te kopen, kook dan het water gedurende 5 minuten. Na het water afgekoeld te hebben kunt u het veilig gebruiken
Voor een bezoek aan Koeweit is het aan te raden één of meerdere vaccinaties te halen.
In Koeweit is pinnen met je Maestro pinpas bijna overal mogelijk. Ook in de kleinere plaatsen zul je meestal wel een pinautomaat kunnen vinden. Toch is het ook niet verkeerd om een ander betaalmiddel zoals een creditcard achter te hand te hebben.