Abu Simbel (ABS)
Aswan International (ASW)
Asyut (ATZ)
Borg El Arab (HBE)
Cairo Intl (CAI)
International (LXR)
International (HMB)
International (RMF)
International (HRG)
Sharm El Sheikh Intl (SSH)


Egypte

Wilt u er gauw even tussenuit? Heerlijk genieten van zon, zee en strand in een aangenaam hotel of resort aan een kristalheldere warme zee? Boek dan nu een bijzonder aantrekkelijk geprijsde lastminute vakantie Egypte. Egypte heeft zich de afgelopen tijd ontwikkeld tot een van de populairste vakantiebestemmingen voor Nederlanders. Het fantastische klimaat dat het gehele jaar zorgt voor aangename temperaturen en volop zon, de fascinerende geschiedenis van Egypte die op tal van plaatsen nog dagelijks beleefd kan worden, de ongekend mooie en eenvoudig te bereiken onderwaterwereld van Egypte en het enorme aanbod aan hotels en resorts in alle soorten en maten maken van Egypte voor velen de ideale vakantiebestemming. De badplaatsen Taba, Sharm el Sheikh, Hurghada, El Gouna en Marsa Alam, gelegen aan de Rode Zee, en de steden Luxor en Cairo hebben allen hun eigen karakter. Bekijk welke van deze vakantiebestemmingen het beste bij u past en maak een keuze uit de vele hotels en resorts die wij in ons aanbod hebben. Ontdek nu zelf waarom Egypte een zeer geliefde en bijzondere vakantiebestemming is geworden! Boek nu uw vakantie en vlieg lastminute naar de mooiste vakantiebestemmingen in Egypte.

Hoofdstad

De hoofdstad van Egypte is Cairo

 

Beste reistijd
April, mei, september en oktober zijn de beste maanden om naar Noord-Egypte te reizen.
Januari, februari en december zijn de beste maanden om naar Zuid-Egypte te reizen.
In deze maanden heeft u over het algemeen de aangenaamste temperaturen.

 

Vaccinatie (inenting)
Vaccinatie tegen gele koorts is voor Egypte verplicht

 

Weer en klimaat
Het Egyptisch klimaat is een woestijnklimaat. Overdag is het er ontzettend heet, terwijl het ‘s avonds erg afkoelt.
In de zomer schommelen de temperaturen gedurende de dag tussen de 15 graden in de avond tot 45 graden overdag. In de winter schommelt de temperatuur gedurende de gehele dag rond de 20 graden. Het land kent maar ongeveer 20 regendagen per jaar.

Taal

De officiële taal in Egypte is het Egyptisch-Arabisch, dat door ongeveer 98% van de bevolking wordt gesproken. Het Egyptisch-Arabisch is feitelijk een dialect van het Moderne Standaard Arabisch. Het Egyptisch-Arabisch is de belangrijkste van alle Arabische dialecten, niet alleen door het grote aantal Egyptenaren, maar ook doordat het land de belangrijkste producent van film-, radio- en televisieprogramma’s in de Arabische wereld is.

Oppervlakte

Egypte heeft een oppervlakte van 1.001.450 km² en ruim 85 miljoen inwoners.

Valuta

In Egypte wordt betaald met de Egyptische pond (EGP).

Vervoer

Taxi's:
De taxi's hebben een meter maar die werkt nooit (net als de airco). Dus van te voren een prijs afspreken.
Er gelden min of meer vaste tarieven, je reisorganisatie informeert je daarover tijdens de informatie-bijeenkomst.

Elektriciteit

In Egypte worden dezelfde stekkers en stopcontacten gebruikt als in Nederland.

Reisdocumenten

U dient te beschikken over een paspoort dat nog minimaal 3 maanden geldig is bij vertrek uit Egypte.
Een visum is verplicht.

Tijdsverschil

Tijdens onze zomertijd is er geen tijdsverschil.
Tijdens onze wintertijd is het in Egypte 1 uur later.
Egypte kent geen verschil in wintertijd en zomertijd.

Water

Het wordt afgeraden water uit de kraan te drinken vanwege het chloorgehalte. Dit kan maag- en darmklachten veroorzaken.

Banken

Geldautomaten (ATM's) komen vaak voor in heel Caïro en Alexandrië. Alle grote cards worden geaccepteerd. Wisselkoersen variëren van machine tot machine. Een kleine conversie vergoeding wordt ook rekening gebracht op het uitwisselen van valuta.

Flora & Fauna

Deze woestijn is een van de droogste gebieden op aarde en beslaat twee derde van het Egyptische grondgebied.
Hij bestaat uit een aaneenschakeling van plateaus en omvat Kattaradepressie, (munkhafad al-Qattarah) een zout woestijn waar menselijk leven uitgesloten in.
Het diepste punt in dit gebied ligt 133 meter onder het zee niveau.
Het woestijn landschap bestaat voornamelijk uit heuvels en zandduinen.
Diep onder deze onherbergzame zand vlakte is er echter een uitgestrekte voorraad zoet water aanwezig die in de Oases het aard oppervlak raakt.
Hier bevinden zich zoet water bronnen die het leven in de Oase Mogelijk maakt.

 

De wadigronden, vooral ten oosten van de Nijl, zijn vooral begroeid met struikgewas. Het grootste deel van de woestijn is verder zo goed als onbegroeid.
Typische woestijnplanten zijn o.a. ruw gras, tamarisken en dwergmimosa's. Dadelpalmen bloeien in het Nijldal en in de oasen, waar men het grondwater dicht bij de oppervlakte aantreft. Overigens is het er langs de Nijl vrijwel alleen nog sprake van cultuurlandschap, waar miljoenen dadelpalmen groeien en groenten en graan verbouwd worden. Her en der zijn nog wel andere bomen en planten te zien, onder andere vijgenbomen, citrusbomen, mango’s, tamarindes, mimosa’s, cipressen en de uitheemse Australische eucalyptussen. Voor kleur en geur zorgen bijvoorbeeld rozen, bougainville en jasmijn.
Langs de Nijl groeit de beschermde papyrus, een sierlijke rietsoort en een van de symbolen van Egypte.

 

In de Nijl worden ca. 160 vissoorten aangetroffen, waarvan de nijlbaars of Victoria baars de bekendste is. Door overbevissing komen zeer grote exemplaren van meer dan vijftig kilo bijna niet meer voor. Deze zijn nog wel te vinden in het Nassermeer in het zuiden van het land. Bijzonder zijn ook longvissen, die zelfs kunnen overleven in modderpoelen.
In het Sinaïgebergte komen steenbokken en panters zeldzaam voor. Ondanks de overbevolking zijn de woestijngebieden hier en daar nog ongerept. De Sinaï en de Rode-Zeekust bieden een van de beste scuba-duikmogelijkheden ter wereld.
De Rode Zee is warm genoeg en op sommige plekken ondiep genoeg om de groei van koralen mogelijk te maken. Koralen zijn minieme poliepen die samenscholen in kolonies. Wanneer koralen sterven groeit de volgende generatie erbovenop, en in de loop der tijd ontwikkelen ze zich tot fantastische formaties. De koraaldiertjes bevatten namelijk veel kalk; sterven ze af, dan blijft het kalkomhulsel achter In de Egyptische onderwaterwereld leven meer dan 800 prachtige soorten vissen. De meest voorkomende zijn de gele anemoonvis en de rifbaars, en verder o.a. de gemaskerde vlindervis, diamantbaars, keizervis en Napoleonvis. Op grotere diepte leven verschillende soorten haaien (o.a. tijgerhaai, rifhaai, grijze haai, luipaardhaai en hamerhaai), barracuda’s, moeralen en pijlstaartroggen.
Verder leven er rond de koraalriffen sponzen, zeepaardjes, zeesterren, schelpdieren en kreeften. Gevaarlijke soorten zijn murenen, steenvissen, schorpioenvissen, zee-anemonen, zee-egels, sidderroggen, koraalduivels en brandkoraal.



Alle luchthavens in Egypte

Abu Simbel (ABS)
Aswan International (ASW)
Asyut (ATZ)
Borg El Arab (HBE)
Cairo Intl (CAI)
International (LXR)
International (HMB)
International (RMF)
International (HRG)
Sharm El Sheikh Intl (SSH)