Monaco, een prachtige stad vol met schitterende cultuur. Cultuur die u zelf moet ervaren met passie en laten we niet vergeten, plezier! Monaco heeft een bergachtige landschap met een prachtige badplaats waar u kunt genieten van de rust en stilte.
In Monaco wonen 30.508 mensen (2014) en is daarmee het dichtst bevolkte land ter wereld met meer dan 15.000 inwoners per km2.
Bijzonder is dat de 16% autochtone Monegasken een minderheid in eigen land vormen. De rest zijn buitenlanders, die voornamelijk vanwege het gunstige belastingklimaat naar Monaco worden getrokken. Op dit moment komen er steeds meer mensen uit de financiële wereld en sterren uit de muziek- en de sportwereld in Monaco wonen.
De hoofdstad van Monaco is het gelijknamige Monaco.
Frans is de officiele taal in Monaco. Daarnaast wordt er in Monaco Italiaans, Engels en Monegaskisch gesproken.
In Monaco wordt betaald met de euro (EUR).
In Monaco worden dezelfde stekkers en stopcontacten gebruikt als in Nederland.
U dient te beschikken over een geldige identiteitskaart of paspoort. Een visum is niet nodig.
Er is geen tijdsverschil.
Het water uit de kraan is veilig te drinken.
Door de geringe grootte van Monaco en de hoge mate van verstedelijking, is er niet veel oorspronkelijke flora. Alleen op de uitlopers van de Alpen is wat subtropische vegetatie te vinden.
Bijzonder is wel de Jardin Exotique, waar o.a. meer dan 6000 verschillende soorten planten verzameld zijn, waaronder een groot aantal cactussen (o.a. kogelcactussen, vijgcactussen en zuilcactussen), vetplanten (grootste verzameling rotsvetplanten ter wereld) en verder yuca’s, agaven, aloë’s en drakenbloedbomen. Elk jaar wordt er een uitgebreide lijst van cactus- en vetplantenzaden gestuurd naar meer dan 500 botanische tuinen in de hele wereld. Met ca. 50 landen worden er ook zaden uitgewisseld.
Verder is er de normale Middellandse Zee-flora met bougainvillea, oleanders en palmbomen.
Ook over de dierenwereld van Monaco valt niet erg veel te melden. Het Musée Océanographique de Monaco, opgericht in 1910 door prins Albert I, is een museum voor marine biologie en een vooraanstaand onderzoeksinstelling. Het museum werd jarenlang geleid door de beroemde Jacques Cousteau.
In de 90 aquaria leven honderdduizenden exemplaren diepzeevissen en Middellandse Zeefauna van ca. 350 soorten. Bijzonder zijn een zeer groot aquarium met haaien en pijlstaartroggen en een zeldzaam levend koraalrif.